Xavier Sanz defensa el comerç de proximitat a la jornada empresarial "20 anys de transformació del consum a Espanya"

Xavier Sanz defensa el comerç de proximitat a la jornada empresarial

Xavier Sanz, president del Gremi del Comerç de Mobles de Barcelona i de la Confederación Española de Comerciantes del Mueble (CECOMU), va defensar els avantatges del comerç de proximitat a la jornada empresarial organitzada pel diari el Economista "20 anys de transformació del consum a Espanya", que va tenir lloc el 14 de novembre a Madrid. Un dels temes estrella de la jornada va ser la potenciació de la venda per Internet del petit comerç.

Sanz, que va participar en la taula rodona per parlar sobre la situació actual del consum a Espanya, va defensar el petit comerç enfront de les grans multinacionals del sector "pel seu valor afegit i el seu servei", i va mostrar el seu rebuig a tots aquells fabricants que pretenen saltar-se la distribució i vendre directament en línia. Sanz va demanar a administracions i consumidors que defensin el comerç de proximitat perquè "allà on comprem generem llocs de treball".

El president de CECOMU es mostra totalment en desacord amb les paraules de la secretària d'Estat de Comerç, Marisa Poncela, que en la mateixa jornada va animar el petit comerç a vendre a través de les grans empreses del comerç electrònic, Alibaba i Amazon. Justament, tant el Gremi del Comerç de Mobles de Barcelona com CECOMU, estan treballant conjuntament amb altres entitats emparades pel recent creat Consejo del Mueble de España en la creació del portal de venda en línia All for habitat, un projecte que té la intenció d'agrupar el petit comerç del sector del moble.